“Dit wordt geen monument om alleen naar te kijken. Het is echt voor kinderen. Ook vanwege het idee erachter dat je voor elkaar moet opkomen, halen wij geld op.”

Pien Schut

Idee van Pien

Ons onderdeel Mast in ons klassetoernooi is voor een goed doel. Toen Mirjam bij ons in de klas vertelde dat ze hier een monument wil bouwen voor kinderverzet en vriendschap dacht ik ineens: lijkt me cool om op die plek van het kinderverzet onze sponsorloop houden.

Familie en buren

‘Familie of buren mochten kiezen. Of per ronde geld geven. Als iemand dat risico te groot vond dan mocht je ook  een bepaald bedrag geven als een kind het een bepaald aantal rondes vol hield.’ Ook de docent wiskunde deed mee. 

start

Ludian Schaling, docent Nederlands, samen met Mirjam de motor achter  de pilot van ons project, geeft het fluitsignaal en de spurt kan beginnen.

Falkolympics

De ongekroonde buurtconcierge Ward moedigt de aanstormende brugklas aan: Hup, Falkolympics

De kunstenaar Merijn Bolink zei dat afgezien van de hoogte van het bedrag hij het fantastisch vond dat ze dit deden. Voor een kunstwerk!

Voor KinderVerzet & Vriendschap

chill

‘Wat wij er zo chill aan vinden is dat jullie een monument bedachten dat echt voor kinderen is. Je kunt er wat mee doen. Wie zin heeft zich te verdiepen in de achtergond die doet dat. Maar het hoeft niet.’ 

de tiende ronde

uitputting nabij

De kunstenaar Merijn Bolink kreeg kippenvel toen hij hoorde dat een hele klas geld bij elkaar ging rennen voor zijn speeltuin van kundtwerken bij Het Verlaten Hotel.

Best veel

Pien: ‘Volgens mij heeft iedereen best veel geld opgehaald. Kwestie van geluk ook natuurlijk, je moet meer net een rijke oom of tante in je familie hebben. Maar allemaal samen kwamen we een heel eind. ‘

Hoeveel, dat maakt Pien nog bekend…

Ja, ik vergroot de bijdrage van klas 1 C
 MIJN DONATIE