Het moest zo zijn…


Als gast van Huizen van Verzet, jaarlijks georganiseerd door het 4 en 5 mei comité Amsterdam liet ik in 2020 beelden zien uit en over Het Verlaten Hotel in het souterrain van uitgeverij Querido (horend bij Singeluitgeverijen). Op een steenworp afstand van Ronny’s lagere school aan de Weteringschans

Uitgerekend Querido besloot tot heruitgave en ebook van Het Verlaten Hotel. Dat had Ronny’s vader Jacob Sweering geweldig gevonden. Zijn fameuze hotel Atlantic was artistiek trefpunt voor talloze Duitse artiesten en intellectuelen. Querido gaf die auteurs uit (waaronder Klaus Mann) die in 1933 waren gevlucht voor het geweld van Nazi’s. Het beroemde politieke cabaret van Rudolf Nelson en Dora Paulsen trad op in Atlantic.

Vanaf de achterkant van Singeluitgeverijen kijk je op de voormalige bloementuin en achterkant van Ronny’s school: de Wilhelmina Catharinaschool (WC school) Weteringschans 263. Dat dit boek bij de jeugduitgeverij van Querido is beland, heeft zo moeten zijn.

Natuurlijk vertelde ik ook over ontstaan en opzet van Project KinderVerzet & Vriendschap. Ons Comité met in het bestuur Job Cohen en de stichting.

Vrijheidsmaal & manifestatie

Bedoeling is dat in de Falckstraat zodra het weer kan gezien de coronamaatregelen een vrijheidsmaal wordt georganiseerd. vrijheidsmaalfalckstraat@gmail.com 
De jaarlijkse manifestatie wacht ook op doorgaan