Mirjam Elias vertelt

Ook hier stak Corona een stokje voor

Volgend jaar dan maar?
5 mei 2020 
Ik ben gevraagd als spreker voor Huizen van Verzet, de jaarlijkse cyclus van het 4 5 mei comité. In het souterrain bij uitgeverij Querido (Singeluitgeverijen) laat ik beelden zien uit en over Het Verlaten Hotel. Zijn er veel vragen, dan wordt het een interactieve sessie.

Uitgerekend Querido besloot tot heruitgave van Het Verlaten Hotel. Dat had Ronny’s vader Jacob Sweering geweldig gevonden. Artistiek trefpunt voor talloze Duitse artiesten en intellectuelen was Hotel Atlantic. Querido gaf die auteurs uit (waaronder Klaus Mann) die in 1933 waren gevlucht voor het geweld van Nazi’s. Het beroemde politieke cabaret van Rudolf Nelson en Dora Paulsen trad op in Atlantic.

Vanaf de achterkant van Singeluitgeverijen kijk je op de voormalige bloementuin en achterkant van Ronny’s school: de Wilhelmina Catharinaschool (WC school) Weteringschans 263. Dat dit boek bij de jeugduitgeverij van Querido is beland, heeft zo moeten zijn.

Natuurlijk vertel ik ook over het ontstaan en de opzet van Project KinderVerzet & Vriendschap. Locatie: Querido (Singeluitgeverijen) Weteringschans 259.

Vrijheidsmaal

5 mei 2020 – (dat wordt dus 2021 wegens Corona ) is er voor het eerst ook in de Falckstraat een vrijheidsmaal. Je bent welkom vanaf 16 UUR (5 euro ). Graag reserveren via vrijheidsmaalfalckstraat@gmail.com 
Merijn Bolink laat schetsontwerpen zien voor het speelse Kunstwerk KinderVerzet & Vriendschap.
Mirjam Elias signeert Het Verlaten Hotel.